MENIU

Un băimărean trebuie să restituie aproape 6.000 de lei după ce i s-a calculat greşit pensia

Foto: NewsIn

Un pensionar băimărean trebuie să restituie statului aproape 6.000 de lei, după ce angajaţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş i-au calculat greşit pensia.

Bărbatul a declarat că problemele au început de anul trecut, când a fost anunţat că trebuie să dea banii înapoi. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Maramureş se scuză şi spun că că a fost doar o eroare în modul de recalculare a pensiei care i se cuvenea.

Laszlo Şironka a trimis diferite scrisori la factorii de decizie de la Bucureşti şi chiar a acţionat în instanţă Casa de Pensii Maramureş, însă răspunsurile nu i-au fost favorabile, astfel că nu are altceva de făcut decât să plătească pentru greşeala altora. "Din greşeală la recalcularea pensiei i s-a împărţit punctajul realizat la un stadiu de cotizare de 20 de ani, şi nu la unul de 30 de ani, aşa cum i se cuvenea. Când s-a emis decizia de debit am constatat greşeala, aşa că domnului Şironka îi este reţinută o anumită sumă din pensie până ce toată valoarea va fi recuperată", a spus purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Florin Cuc.
Mai multe articole despre:
Baia Mare pensionar pensie