MENIU

Un autoportret realizat de Andy Warhol, scos la licitaţie pe 11 noiembrie la New York

Foto: www.francemagazine.org

Autoportretul lui Andy Warhol, pe care acesta l-a făcut cadou recepţionistei de la studioul său, Cathy Naso, ca răsplată pentru munca sa voluntară, a fost păstrat timp de peste 40 de ani într-un dulap şi va fi scos la licitaţie de Sotheby's, care se aşteaptă să obţină pentru el un milion de dolari.

Cathy Naso, recepţionistă la studio-ul Factory al lui Warhol, a expus tabloul pentru scurt timp, iar apoi l-a păstrat într-un dulap, potrivit BBC. Autoportretul semnat de artist este estimat la cel puţin un milion de dolari.

"Mi-ar plăcea să îl pot păstra pentru totdeauna, dar aparţine cu adevărat lumii artei. L-am preţuit şi vreau ca cine îl va cumpăra să îl preţuiască de asemenea", a declarat Cathy Naso.

Cathy Naso a fost angajată ca recepţionistă după ce a mers la studio-ul lui Warhol pentru a-i lua un interviu. "Am mers acolo cu o prietenă pentru a face un interviu şi deodată, noi am fost cele intervievate", a declarat aceasta.

Când Warhol i-a dat autoportretul făcut în 1965, Cathy l-a privit semnându-l  "Pentru Cathy (cu doi ani întârziere)". Portretul va fi expus la Sotheby's New York până la licitaţie.

În 2002, un autoportret al artistului terminat cu un an înaintea decesului său a fost vândut pentru o sumă de peste trei milioane de dolari.
Mai multe articole despre:
licitaţie New York artă artist Andy Warhol autoportret