MENIU

Un artist polonez a construit o cutie imensă care-ţi dă senzaţia că ai intrat într-o gaură neagră

<descriere>

Să fii căutat prin buzunare, să fii pus să te descalţi sau să-ţi fie răscolite bagajele poate fi un adevărat calvar atunci când te grăbeşti să prinzi avionul.

Englezii au descoperit o metodă foarte rapidă de a verifica pasagerii cu ajutorul razelor X. Dacă pentru unii era stânjenitor să fie dezbrăcaţi, acum pasagerii trebuie să accepte să fie văzuţi goi puşcă de angajaţii aeroportului.

La prima vedere e doar o cutie imensă de fier, înăutru, însă e artă. Cel puţin asta susţine Miroslaw Balka, artistul polonez care a vrut să arate lumii întregi care e senzaţia când intri într-o gaură neagră. Curioşii se pot plimba prin camera întunecată, care are o lungime de 30 de metri, 13 metri înălţime şi 10 metri lăţime. La început pare înfricoşător, dar apoi începi uşor, uşor să te acomodezi cu bezna.

Un alt artist de această dată din India a creat o sculptură din nisip, mai puţin obişnuită. A vrut să-i aducă un omagiu preşedintelui SUA, Barack Obama, pentru că tocmai a fost răsplătit cu un premiu Nobel pentru pace şi i-a făcut un portret în nisip. Sute de vizitatori s-au strâns pe plajă uluiţi de opera de artă.

Mai multe articole despre:
aeroport pasageri sculptură artist Raze X