MENIU

Un angajat al bazei militare americane de la Kogălniceanu a accidentat mortal un pieton, în Constanţa

Foto: gandul.info

Un inginer-constructor angajat la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu a accidentat mortal un pieton, luni, în timp ce se afla la bordul unui Ford Explorer, în centrul municipiului Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Constanţa, cetăţeanul american C.B., de 68 de ani, angajat ca inginer-constructor la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, aflat la volanul unui autoturism marca Ford Explorer, proprietate a armatei Statelor Unite ale Americii, înmatriculat YFAB 113, se deplasa pe Drumul Naţional 2 A, dinspre Constanţa către Ovidiu.

La un moment dat, Costel Platon, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din judeţul Vrancea, s-a angajat în traversarea şoselei prin loc nepermis şi a fost lovit de maşina condusă de american. În urma impactului, pietonul a murit pe loc.

La testarea şoferului cu aparatul Drager, oamenii legii au constatat că şoferul nu consumase băuturi alcoolice.

Şeful Servicului Poliţiei Rutiere Constanţa, comisar şef Constantin Dancu, a declarat că cetăţeanului american i-a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, iar cazul va fi preluat de către Parchetul Constanţa.