MENIU

Un absolvent a zece facultăţi din cadrul Universităţii Spiru Haret riscă să-şi piardă toate diplomele

Foto: Realitatea Tv

Zece diplome de licenţă în pericol de anulare la un singur băcăuan, care a cheltuit peste 50.000 de euro pentru a le obţine. În ultimii şapte ani, bărbatul de 65 de ani a urmat, simultan, cursurile mai multor facultăţi ale Universităţii Spiru Haret, forma de învăţământ la distanţă.

Conform diplomelor pe care le deţine, Ioan Hanganu este licenţiat, printre altele, în Drept, Istorie, Jurnalism, Management şi Afaceri Internaţionale, potrivit adevărul.ro.

"În tot acest timp, am lăsat foarte multe aspecte ale vieţii private în spaţiul secundar, a trebuit să mă preocup numai de învăţământ, care pentru mine a fost un învăţământ intensiv, eu am consumat în medie între 8 şi 10 ore zilnic pentru studiu", a declarat Ioan Hanganu.

Băcăuanul se consideră nedreptăţit de decizia Ministerului Învăţământului cu privire la situaţia absolvenţilor de cursuri la distanţă de la Universitatea Spiru Haret.

"Sub aspect juridic, este o încălcare flagrantă a tuturor drepturilor şi libertăţilor mele ca om. În afară de asta, eu voi suporta o sancţiune - sancţiunea nulităţii acestor acte. Dacă eu suport această sancţiune, doresc ca Ministerul şi toate organele care au competenţă pe acest spectru, de cercetare şi decizie, să demonstreze vinovăţia mea mea civilă sau de orice natură", a precizat Ioan Hanganu.

După ce a terminat Dreptul, Ioan Hanganu a obţinut şi o diplomă de masterat, la o facultate de stat. Băcăuanul este acum student în anul întâi la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, tot la Universitatea Spiru Haret, căreia nu îi găseşte nicio vină în scandalul diplomelor.