MENIU

Ultima supravieţuitoare de pe Titanic şi-a vândut amintirile pentru a plăti căminul de bătrâni

Foto: wikipedia.org

Ultima supravieţuitoare a accidentului vaporului Titanic a fost obligată să vândă obiectele pe care le mai avea ca amintiri ale călătoriei tragice pentru a putea rămâne la căminul de bătrâni preferat. Totuşi, licitaţia nu a reuşit să strângă suma necesară pentru ca Millvina Dean să nu fie mutată din locul pe care îl numeşte casă.

Cele 17 obiecte pe care Millvina Dean, de 97 de ani, le mai avea ca amintire ale scufundării Titanicului s-au vândut pentru modesta sumă de 8.000 de dolari. Bătrâna spera să strângă suficienţi bani pentru a rămâne în căminul de bătrâni preferat. Ea trebuie să plătească 36.000 de lire sterline anual pentru îngrijirea pe care o primeşte.

Dacă nu poate face rost de această sumă, bătrâna ar putea fi mutată de către stat în orice alt cămin de bătrâni. Când au aflat povestea ultimei suprevieţuitoare de pe Titanic, persoanele care au participat la licitaţie au fost foarte impresionate şi mulţi s-au oferit să doneze bani pentru a o ajuta.

Cel care a cumpărat sacul de pânză în care Millvina a fost salvată de pe Titanic, l-a donat înapoi bătrânei, după licitaţie. Millvina era un bebeluş de numai nouă săptămâni când Titanicul s-a scufundat. Ea a fost salvată într-un sac folosit pentru corespondenţă şi, după accident, s-a întors cu mama şi fratele ei în Marea Britanie.

Femeia nu a fost niciodată căsătorită şi nici nu are urmaşi.