MENIU

UEFA îşi propune să diminueze diferenţa între cele mai bogate cluburi din Europa şi restul echipelor

Foto: www.ziua.ro

Secretarul general al UEFA, David Taylor, a afirmat vineri că forul european îşi propune ca în 2009 să micşoreze diferenţa care există în prezent între marile cluburi europene şi majoritatea echipelor mai mici, după ce unii dintre investitorii arabi au oferit sume uriaşe pe transferuri.

"Să facem progrese în privinţă fair play-ului financiar este una dintre primele trei priorităţi ale UEFA în acest an, alături de protecţia minorilor şi pregătirea Campionatului European din 2012", a afirmat Taylor după şedinţa de la Nyon a Comitetului Executiv al UEFA.

Forul european s-a declarat nemulţumit de numărul foarte mare de investitori arabi care au cumpărat cluburi în Europa şi de suma de peste 100 de milioane de euro pe care Manchester City a fost dispus să o plătească în schimbul lui Kaka.

"Sigur că aceste probleme financiare sunt complexe şi delicate. Vom discuta cu oficialii cluburilor şi cu jucătorii şi suntem îngrijoraţi în legătură cu competiţiile noastre, iar noi suntem cei care decidem condiţiile de acces", a spus Taylor. El a adăugat că UEFA a înfiinţat o comisie financiară de control care se va ocupa şi cu sistemul de licenţiere şi va analiza posibilitatea introducerii unor noi restricţii.

Taylor a precizat că mai multe probleme vor fi discutate în cadrul unui consiliu UEFA care va avea loc la 9 martie.

Mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor, printre care şi preşedintele Asociaţiei Cluburilor Europene, Karl-Heinz Rummenigge, au cerut reducerea salariilor fotbaliştilor, dar Taylor a refuzat să spună dacă UEFA a ajuns la o decizie în acest caz.

"Suntem la începutul discuţiilor şi este greu de oferit detalii. Cred că este mai bine ca această problemă să fie discutată public doar după ce ajungem la anumite propuneri concrete", a afirmat Taylor.