MENIU

UEFA a decis ca arbitrii să oprească meciurile în cazul manifestărilor rasiste din tribune

Foto: uefa.com

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la Vilnius, a decis ca arbitrii să poată opri meciurile de fotbal în cazul în care unii spectatori au scandări sau manifestări rasiste la adresa unor jucători, informează site-ul oficial al forului.

Arbitrul de centru poate aplica Legea 5 din Legile Jocului, ceea ce înseamnă că partida va fi întreruptă şi se va face un anunţ privind încetarea manifestărilor rasiste. În cazul în care fanii nu se opresc, arbitrul poate opri definitiv partida.

"Se transmite un mesaj puternic", a spus secretarul general al UEFA, David Taylor, care a precizat că noul regulament se va aplica imediat în toate competiţiile organizate de UEFA.

"Era necesar ca arbitrii să aibă această forţă şi ei vor opri meciurile în cazul în care există incidente rasiste. Ei se pot consulta cu delegatul UEFA şi cu responsabilii cu securitatea", a spus preşedintele UEFA, Michel Platini.

Forul a precizat că arbitrul de centru sau cel de rezervă pot semnala cazurile, meciul se va întrerupe, iar la staţia de amplificare se va face apel către suporteri să înceteze imediat. Al doilea pas prevede ca meciul să se reia, dar acesta să fie oprit cinci sau zece minute în cazul în care situaţia din tribune se menţine, iar echipele vor fi trimise la vestiare. Va urma un nou anunţ, iar al treilea pas prevede că arbitrul poate opri definitiv meciul.
Mai multe articole despre:
UEFA rasism arbitri Comitetul Executiv