MENIU

Udrea: Comisia a fost înfiinţată pentru a compromite un ministru PD-L, în preajma alegerilor

Foto: RTV
E. Udrea: Raportul prezentat de Ludovic Orban nu aduce nicio noutate

"Raportul prezentat, miercuri, de Comisie, nu aduce nicio noutate, iar singurul motiv pentru care a fost înfiinţată a fost acela de a compromite un ministru PD-L, în preajma alegerilor prezidenţiale", a spus, miercuri, ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Comisia Vanghelie, condusă de Ludovic Orban, a fost înfiinţată de către PSD şi PNL pentru fabricarea, cu orice preţ, de acuzaţii penale la adresa mea", a spus Elena Udrea.

Potrivit ministrului Turismului, Comisia a avut un singur scop şi anume acela de a încerca să compromită un ministru PD-L, în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

Intenţiile Comisiei au fost, însă, spune Udrea, "devoalate şi demonstrate" prin publicarea de către presă a discuţiilor dintre membrii acesteia, discuţii din care reieşea că aveau o singură misiune, respectiv aceea de a găsi, cu orice chip, "chiar şi inventând, acuzaţii penale pe care să le formuleze la adresa ministrului Turismului".

"Raportul prezentat, astăzi (miercuri -n. red.), de Ludovic Orban nu aduce nicio noutate", a continuat Udrea. Mai mult, spune ministrul, "de două luni de zile am tot explicat şi am demonstrat, în sute de răspunsuri pe care le-am formulat către mass-media şi către Comisie, că, la Ministerul Turismului, activitatea se desfăşoară în deplină legalitate".

"Nicio comisie parlamentară nu are dreptul să dea verdicte cu încadrări juridice, aşa cum am văzut, astăzi, indiferent de intenţiile politice sau electorale pe care membrii acestei comisii le pot avea", a acuzat ministrul Turismului.

Mai mult, acuzaţiile care se regăsesc în raport "denotă rea-credinţă, necunoaşterea legii, comportament abuziv şi ilegal".

În ceea ce priveşte acuzaţia care i-a fost adusă, aceea de săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu pentru faptul că "a permis secretarilor de stat şi secretarului general să-i uzurpe calitatea de ministru", Elena Udrea a precizat că, "în realitate, secretarul de stat şi secretarul general şi-au exercitat atribuţiile pe baza ordinelor de ministru pe care le-am semnat, prin care le-am delaget aceste atribuţii, în conformitate cu legea. Ca ministru am această posibilitate de a delega atribuţiile pe care le am. Aceste atribuţii stau la baza activităţii celor doi secretari, în numele ministrului". 

"Cât priveşte faptul că nu a fost pe placul Comisiei felul în care m-am prezentat în faţa acesteia, dacă dânşii consideră că este penal, atunci va trebui, desigur, să merg la Parchet, de mână cu domnul Geoană, pentru că el nu s-a prezentat deloc în faţa unei comisii permanente, dar lucrul acesta, desigur, nu este de interes nici pentru PSD şi nici pentru PNL", a încheiat, ironic, Elena Udrea.