MENIU

UDMR strânge semnături pentru includerea limbii maghiare pe monumentele din Cluj-Napoca

Foto: kelemenhunor.ro

UDMR a anunţat demararea unei campanii de strângere de semnături pentru depunerea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local, care să includă şi limba maghiară pe plăcuţele care vor fi montate pe monumentele istorice din Cluj-Napoca.

Campania survine în urma anunţului primarului Sorin Apostu că plăcuţele vor conţine trei limbi, şi anume română, engleză şi franceză. Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că doreşte şi folosirea limbii maghiare pe inscripţiile de pe monumentele istorice, dar şi pe indicatoarele de localitate, iar pentru depunerea ei este nevoie de aproape 14.000 de semnături.

"Vom aduna semnături pentru a iniţia o hotărâre de consiliu local privind inscripţiile pe indicatoarele turistice precum şi indicatoarele la intrarea şi ieşirea din localitatate. Noi considerăm că este o listă de respect, o lipsă de responsabilitate, atât faţă de cetăţenii maghiari, cât şi români din Cluj, precum şi faţă de valorile europene, faţă de multiculturalism", a afirmat Kelemen.