MENIU

U21: Letonia a umilit România, scor 5-1, în preliminariile CE din 2011

Foto: NewsIn

Reprezentativa de tineret a României a suferit, vineri, o înfrângere drastică în faţa Letoniei, scor 1-5, în meciul jucat la Riga, în preliminariile Campionatului European din 2011, informează site-ul UEFA.

Letonii au deschis scorul prin Rudnevs (29) şi au mărit diferenţa prin Gauracs, care a înscris primul gol din foarfecă (39), după care a mai marcat în minutele 62 şi 66, reuşind hat-trick-ul. Rudnevs a punctat pentru 5-0 în minutul 86, înscriind al doilea său gol în acest meci.

România a reuşit golul de onoare prin Torje, care a transformat în ultimele secunde de joc un penalty, pe care tot el l-a obţinut.

Tricolorii au ratat foarte mult încă din debutul meciului, dar letonii au deschis scorul, după o gafă a portarului Silviu Lung jr. Ulterior, orice ocazie a gazdelor s-a transformat în reuşită, în timp ce România a continuat şirul ratărilor, având pe parcursul meciului inclusiv două bare. Reprezentativă pregătită de Emil Săndoi a înregistrat prima înfrângere din aceste preliminarii, după ce câştigase precedentele patru jocuri.

Selecţionerul Emil Săndoi a folosit în acest meci următoarea echipă: S. Lung jr. - Bărboianu, Găman, Cordoş, S. Ilie - Pârvulescu (Sburlea 46), A. Ionescu (Alexe 81), Bicfalvi, Torje - Ioniţă (M. Costea 67), L. Ganea.

România va juca următorul meci marţi, cu Insulele Feroe, la Botoşani.

Alte două meciuri din această grupă sunt programate sâmbătă: Rusia - Insulele Feroe şi Republica Moldova - Andorra.

Clasamentul Grupei 1 preliminare: 1. România 12p (5 jocuri), 2. Rusia 9p (4j), 3. Letonia 9p (5j), 4. Moldova 4p (3j), 5. Insulele Feroe 4p (4j), 6. Andorra 0p (5j).

Echipa care se va afla pe primul loc la finalul preliminariilor va juca în octombrie 2010 un play-off pentru calificarea la turneul final din Danemarca.