MENIU

TVR este pregătită să transmită în direct lucrările Parlamentului

Foto: gandul.info

Preşedintele - directorul general al televiziunii publice, Alexandru Sassu, a trimis conducerii Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care informează că TVR este pregătită să difuzeze în direct lucrările Parlamentului.

Sassu precizează ca, dacă Legislativul acceptă propunerea sa, ar trebui să desemneze o persoană responsabilă cu acest proiect care să colaboreze cu specialiştii din televiziune.  

"În spiritul misiunii de serviciu public, pentru buna informare a cetăţenior asupra activităţii Parlamentului României, Societatea Română de Televiziune este pregătită să difuzeze în direct lucrările Senatului şi Camerei Deputaţilor. Vă rugăm ca, după analiza propunerii noastre, în cazul în care sunteţi interesaţi de acest proiect, să binevoiţi a desemna din partea instituţiei dumneavoastră o persoană responsabilă de acesta, care urmează să colaboreze cu specialiştii din SRTv pentru a asigura succesul proiectului", se arată în adresa trimisă de Sassu.

Documentul este înscris pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Permanent al Camerei.

Atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor au avut loc mai multe discuţii, în cadrul Birourilor permanente, privind necesitatea ca posturile de televiziune, în special cel public, să transmită lucrările Parlamentului.

Preşedintele Senatului Mircea Geoană şi-a exprimat dorinţa, pe 9 martie, în interiorul conducerii Senatului, ca anumite activităţi ale acestei camere, anumite "momente de substanţă politică", să fie transmise de către Televiziunea publică.
Mai multe articole despre:
parlament televiziune TVR şedinţe SRTV Alexandru Sassu