MENIU

Turiştii, rugaţi să plece de pe plajă la ora 18.00, pentru ca angajaţii DADL să poată strânge algele

Foto: turism-360.ro

Conducerea Direcţiei Apelor Dobrogea-Litoral a luat decizia să înceapă colectarea algelor de pe plaje începând cu ora 19.00, nu de la 22.00, cum se proceda până acum, din cauză că în ultima perioadă algele de pe litoralul românesc s-au înmulţit foarte mult.

"Direcţia Apelor Dobrogea Litoral solicită înţelegere din partea turiştilor să permită intervenţia utilajelor după ora 18.00 şi să elibereze zonele de plajă pe care se lucrează. În acest mod se poate interveni eficient şi într-un timp cât mai scurt", se arată într-un comunicat remis de către DADL.

Reprezentanţii direcţiei spun că una dintre cauzele numărului mare de alge ar fi şi cutremurul de săptămâna trecută. "Pe fondul cutremurului înregistrat în Marea Neagră, a fost creată o hulă de fund care a generat un grad ridicat de agitaţie a marii. Valurile de intensitate mare au condus la ruperea vegetaţiei mării şi, implicit, aducerea unor cantităţi mari de alge la linia ţărmului.

Urmare a acestor fenomene, pe plajele litorale s-a constatat din nou apariţia unor cantităţi semnificative de alge", se arată în comunicatul DADL. Conducerea DADL spune că algele se depun şi în zone în care mijloacele de transport ajung cu mare greutate, cum ar fi golful de la 2 Mai, unde plaja are o lăţime de numai trei metri şi pe 80% din suprafaţa sa sunt amplasate corturi. În această zonă, intervenţia cu utilaje nu se poate face decât cu sprijinul poliţiei sau al autorităţilor locale. În cazul staţiunii Mamaia, nu se poate interveni decât în timpul nopţii, pentru că mijloacele de transport trebuie să strabată toată linia ţărmului pentru a putea părăsi plaja, singurul drum de acces pentru utilaje grele fiind situat în zona Pescărie, din sudul staţiunii, la limita cu municipiul Constanta.Noaptea trecută, DADL a strâns şi transportat 871 tone de alge de pe întreg litoralul.
De la începutul anului, au fost înregistrate 23.758 tone de alge, faţă de anul trecut când, la aceeaşi dată, s-a înregistrat o cantitate de 16.000 de tone de alge. În tot anul 2008, cantitatea totală a fost de 25.041 de tone.

Mai multe articole despre:
turişti plajă alge