MENIU

Turismul religios, preferatul românilor de Paşte

Foto: olteniatour.ro

Pensiunile rurale şi ţări precum Grecia şi Bulgaria sunt principalele destinaţii turistice solicitate de români pentru petrecerea Paştelui, ofertele operatorilor de turism pornind de la 50 de euro minisejurul pentru intern, şi 70 de euro pentru cel extern.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), cele mai căutate destinaţii pentru petrecerea Paştelui vor fi anul acesta locaţiile care promovează turismul religios. "În acestă perioadă se primesc solicitări pentru pensiunile rurale din Maramureş şi Bucovina. În ce priveşte turismul extern, Bulgaria şi insulele din Grecia vor fi în topul preferinţelor turiştilor străini", a declarat pentru NewsIn consultantul patronatului de profil, Traian Bădulescu.

În ce priveşte tarifele pachetelor pentru Paşte, acestea pornesc de la 50 de euro pentru destinaţiile interne, iar cele mai ieftine preţuri pentru destinaţiile externe sunt cuprinse între 70 şi 100 de euro pentru Grecia, de exemplu.

Preţurile accesibile de anul acesta se datorează, spun operatorii de turism, şi unui fenomen nou apărut pe piaţa de profil. "Hotelierii au început să ne facă oferte de înscriei timpurii şi pentru perioada Paştelui, nu numai pentru sezonul de iarnă. De pildă, pentru un minisejur pentru Paşte în Antalya contractat până la data de 20 februarie, cumpărătorul beneficiază de o reducere de preţ de 15%", a precizat managerul agenţiei Promt Service Travel, Adriana Goicea.
Mai multe articole despre:
turism Turcia Grecia vacanţă Paşte