MENIU

Turcia, scena unor incidente violente în acest an

Opt persoane au fost rănite, astăzi, în Turcia, în timpul mai multor incidente apărute în ziua alegerilor legislative. Violenţe au loc în condiţiile în care, pe tot parcursul acestui an, în Turcia au avut loc mai multe confruntări între susţinătorii partidului de guvernământ, de sorginte islamică, şi adepţii grupărilor laice.

Turcia se confruntă cu un val de violenţe încă dinaintea alegerilor prezidenţiale din luna mai, în urma cărora Abdullah Gul, susţinut de partidul de guvernământ, nu a reuşit să întrunească majoritatea voturilor în Parlamentul turc şi să devină astfel preşedinte.

Numeroase manifestaţii pro sau antiguvernamentale au fost organizate pe teritoriul întregii ţări şi, de fiecare dată, acestea s-au soldat cu violenţe. Mai mult, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii şi catalogat drept organizaţie teroristă de Turcia şi de aliaţii săi occidentali, şi-a înmulţit atacurile împotriva ţintelor militare şi civile, în special în sud-estul sărac al Turciei, cu o populaţie majoritară de etnie kurdă.

În afară de PKK, şi alte grupări ultranaţionaliste sau de extremă stânga organizează atacuri violente.
Mai multe articole despre:
alegeri Turcia incidente