MENIU

Tulpina Omicron e dominantă la peste 90% din total secvențieri - Ministrul Rafila: „La ATI este constant, nu se mai remarcă o creștere”

Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila - ministrul Sănătății a declarat, luni, că scade numărul de pacienți internați pe secții. „La ATI este constant, dar nu se mai remarcă o creștere”, a declarat oficialul.

„Tulpina Omicron e dominantă la peste 90% din total secvențieri. Am făcut un proiect cu peste 350.000 de probe recoltate de la pacienți aflați în secții ATI la nivel național, probele au fost secvențiate la Institutul Matei Balș și rezultatul preliminar arată că 87,5% au fost tulpini Omicron și 12,5% au fost tulpini Delta. Doar 1 din 8 pacienți de la ATI are infecție cu tulpina Delta.

Rata de reproducere a scăzut rapid, e clar că trecerea la o rată subunitară arată un trend rapid descendent al acestei infecții și sperăm ca săptămâna viitoare să confirme acest trend. Probabil vom scădea sub 20.000 de cazuri în această săptămână în fiecare zi.

Scade numărul de pacienți internați pe secții, la ATI este constant, nu se mai remarcă o creștere”, a declarat Alexandru Rafila, luni.

Mai multe articole despre:
alexandru rafila omicron delta