MENIU

Trupa rock Highlight Kenosis va concerta la Stufstock

Foto: no-3-blog.blogspot.com

Trupa rock Highlight Kenosis va concerta la Vama Veche, pe 4 septembrie, în cadrul festivalului Stufstock care va avea loc în perioada 3-5 septembrie, informează reprezentanţii trupei.

Highlight Kenosis, formată din Matei Damian-Ulmu (chitarist şi compozitor), Oana Maria Stoica (voce şi versuri), Dragoş Şerbănescu (chitară bas) şi John Ciurea (tobe), a susţinut de la înfiinţare peste 60 de concerte în ţară şi în străinătare. Membri trupei Highlight Kenosis vor lansa primul album, Glowing", în luna octombrie.

Mircea Baniciu, Timpuri Noi şi Zdob şi Zdub se numără printre cele mai importante nume care vor susţine concerte la Vama Veche, în cadrul Golden Stufstock 2009, eveniment cu intrarea gratuită. Din cauza crizei, Golden Stufstock va beneficia, anul acesta, de participare exclusiv românească, după ce organizarea evenimentului a fost pusă sub semnul întrebării, tot ca urmare a recesiunii.

"Readucem festivalul pe plajă şi îl facem gratuit, aşa cum a fost la primele ediţii ale sale. Stufstock de anul acesta este făcut puţin pe fugă, pentru că am fost în expectativă în ceea ce priveşte fondurile disponibile. Sperăm ca organizarea să fie la nivelul ediţiei de anul trecut", a declarat producătorul festivalului, Valentino Rudolf.

Potrivit programului festivalului, ziua de 3 septembrie îi va avea ca protagonişti pe The Others şi Mike Godoroja & Blue Spirits, iar cea de-a doua zi va fi deschisă de Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara Zece Prăjini. Vor urma Rain District, Trooper, Snails, Celelalte Cuvinte, Luna Amară, Mircea Baniciu şi Kappl, iar în final va cânta Deka Dens. Ultima zi a festivalului, 5 septembrie, îi va avea în program, printre alţii, pe cei de la Z.O.B., Kumm, E.M.I.L. şi Timpuri Noi, urmând ca festivalul să fie închis de Zdob şi Zdub.

Festivalul de Scurt şi Mediu Metraj NexT va fi prezent şi el la Vama Veche, cu o selecţie de filme care au fost prezentate în cadrul ediţiei din acest an, desfăşurată în luna aprilie în Bucureşti. Filmele vor fi prezentate în perioada 31 august - 2 septembrie şi fiecare sesiune de proiecţie, care va fi de aproximativ două ore pe zi, va fi urmată de discuţii între cinefili şi cineaşti. Colaborarea dintre Stuffstock şi NexT se află la al doilea an, şi va fi mai consistentă decât la ediţia precedentă.

Scena Golden Stufstock 2009 va fi amenajată în partea de nord a plajei de la Vama Veche, iar spaţiul dedicat publicului se va întinde pe o lungime de 130 metri, spaţiu care va fi îngrădit, pentru a se putea asigura o securitate mai bună a spectatorilor.

Festivalul Stuffstock este organizat anul acesta pentru a şaptea oară, adunând peste 10.000 de spectatori la fiecare ediţie.

Mai multe articole despre:
concert Zdob şi Zdub rock Vama Veche