MENIU

Tribunalul Prahova a decis punerea în libertate a lui Penescu, Făcăleaţă şi Constantin

Foto: NewsIn

Tribunalul Prahova a hotărât, miercuri, înlocuirea măsurii arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş Cornel Penescu, a directorului PIC Liviu Făcăleaţă şi a fostului preşedinte al CCA Gheorghe Constantin cu inderdicţia de a părăsi ţara, această decizie putând fi atacată cu recurs.

"Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova la termenul din 14 octombrie 2009 s-a dispus  înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Penescu Cornel Gheorghe, Făcăleaţă Liviu Ilie şi Constantin Gheorghe, cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara", se arată în încheierea de şedinţă.

Instanţa a stabilit şi anumite obligaţii pe care cei trei inculpaţi trebuie să le respecte pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara. Astfel, Penescu, Constantin şi Făcăleaţă trebuie să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei şi să nu ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi cu martorii din dosarul pe rol.

"În cazul inculpatului Constantin Gheorghe, instanţa a instituit şi obligaţia de a nu desfăşura nicio activitate în cadrul Comisiei Centrale de Arbitraj din România", se mai arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Prahova.

Magistraţii Tribunalului Prahova au atras atenţia celor trei că, în cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii aplicate sau a obligaţiilor dispuse de instanţă, măsura obligării de a nu părăsi ţara va fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Decizia de miercuri nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare, care urmează să se judece la Curtea de Apel Ploieşti. Cei trei rămân în arest până la judecarea recursului.

Procurorii DNA Piteşti i-au trimis în judecată, în data de 25 iunie, pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Florin Prunea, alături de alţi 11 inculpaţi, printre care cinci arbitri, în dosarul corupţiei din fotbal declanşat la jumătatea lunii aprilie.

În sarcina lui Cornel Gheorghe Penescu, aflat în stare de arest preventiv, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, aflat în stare de arest preventiv, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

În sarcina fostui preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal Gheorghe Constantin, în prezent arestat preventiv, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Cornel Penescu mai este cercetat în prezent în alte trei dosare.