MENIU

Tribunalul Galaţi a desemnat judecătorii în BEJ, deşi anunţase că nu va participa la alegeri

Foto: NewsIn

Tribunalul Galaţi a desemnat, prin tragere la sorţi, magistraţii care vor conduce Biroul Electoral Judeţean la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, deşi Adunarea Generală a judecătorilor de la această instanţă hotărâse anterior că nu se va implica în procesul electoral.

"Urmare a tragerii la sorţi din data de 7 octombrie, ce a avut loc la sediul Tribunalului Galaţi, în vederea desemnării preşedintelui, locţiitorului şi membrului Biroului Electoral Judeţean, conform art. 79, alin. 2, tz. II din Legea nr. 370/2009 pentru alegerea preşedintelui României, alegeri ce vor avea loc la data de 22 noiembrie 2009, au fost desemnate următoarele persoane: preşedinte - judecător Arhip Rodica, locţiitor - judecător Miron Rodica, membru - judecător Cucoş Anişoara", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătorul Carmen Sandu.

Iniţial, magistraţii de la această instanţă hotărâseră să nu participe la procesul electoral din 22 noiembrie. Decizia a fost luată pe 28 septembrie, la 28 de zile de la declanşarea protestelor în justiţie, când Adunarea Generală a judecătorilor de la Tribunal a hotărât să-şi reia activitatea, dar să continue protestul "prin refuzul participării la birourile electorale".

Preşedintele Tribunalului Galaţi spune că a revenit asupra deciziei după ce a consultat Biroul Electoral Central.

"Hotărârea Adunării Generale din data de 28 septembrie a fost comunicată Consiliului Superior al Magistraturii şi Biroului Electoral Central, cărora le-am cerut un punct de vedere. CSM nu ne-a răspuns pentru că a luat în discuţie hotărârea noastră. În schimb, BEC ne-a explicat că participarea judecătorilor în birourile electorale este obligatorie, iar responsabil pentru neîndeplinirea acestei obligaţii este preşedintele Tribunalului, adică eu", a explicat, miercuri, judecătorul Carmen Sandu.

Mai multe articole despre:
alegeri prezidenţiale BEC BEJ