MENIU

Tribunalul Covasna a anulat autorizaţia de construcţie a panoului "Ţinutul Secuiesc" de la Aita Mare

foto: hrmi.org

Tribunalul Covasna a dispus, joi, anularea autorizaţiei de construcţie a panoului cu incripţia Ţinutul Secuiesc, care fusese montat la Aita Mare, pe motiv de nelegalitate.

Decizia instanţei are la bază o sesizare a Inspectoratului Teritorial în Construcţii, plecând de la care Prefectura Covasna a promovat o acţiune în contencios administrativ prin care cerea Tribunalului Covasna anularea autorizaţiei de construcţie emisă de preşedintele de la acea vreme al Consiliului Judeţean, actual vicepreşedinte Demeter Janos.

Prefectul Codrin Munteanu a declarat, joi, că, după cum arată şi decizia instanţei, panoul nu a fost amplasat legal, iar de îndepărtarea lui trebuie să se ocupe Primăria din Aita Mare, comună pe raza căreia se află acesta.

Pe baza unei sesizări depusă de un cetăţean anul acesta cu privire la panoul în cauză, s-a constatat că autorizaţia de construcţie eliberată în luna mai 2008 nu întrunea condiţiile legale.

Astfel, ITC a transmis datele către Prefectură, care la rândul ei a solicitat Tribunalului anularea autorizaţiei. Problemele semnalate ţin de faptul că potrivit legii un teren din domeniul public nu poate fi dat în folosinţă cu titlu de gratuitate decât organizaţiilor cu activitate de binefacere, şi nu unui consiliu judeţean.

Inaugurarea panoului a avut loc în luna mai anul trecut, iar la eveniment au luat parte câteva zeci de persoane, autorităţi şi politicieni şi conţinea sintagma "Ţinutul Secuiesc" tradusă în limbile română, maghiară şi engleză.