MENIU

Tribunalul Bucureşti a judecat recursul lui Gigi Becali

Foto: NewsIn

De ce i-a fost frică, nu a scăpat. Gigi Becali a ajuns, din nou, la Tribunalul Bucureşti cu cererea de ridicare a interdicţiilor. Instanţa a judecat recursul lui Becali împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 1 de a menţine interdicţia de a părăsi Ilfovul.

În jurul orei 11:00, Gigi Becali a ajuns la Judecătoria Sectorului 1, dar nu a făcut nicio declaraţie.

Judecătoria Sectorului 1 a respins, pe 23 iunie, cererea lui Gigi Becali de ridicare totală a controlului judiciar impus acestuia în dosarul în care este anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru lipsire de libertate. Cererea a fost motivată şi de faptul că Gigi Becali trebuie să meargă la Strasbourg pentru a-şi lua în primire mandatul de europarlamentar, după ce a fost ales pe listele PRM.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 şi-au motivat decizia de menţinere a interdicţiilor pentru finanţatorul Stelei, susţinând că acesta ar fi privilegiat dacă instanţa i-ar ridica interdicţia de a părăsi Capitala şi judeţul Ilfov, luând în considerare calitatea sa de europarlamentar.

Mai mult, judecătorii consideră că, "în calitatea de cetăţean al României, Becali este dator să respecte legile ţării" şi că, "potrivit Constituţiei României, nimeni nu e mai presus de lege, cetăţenii fiind egali în faţa legii şi a autorităţii publice, fără privilegii şi fără discriminări".

Magistraţii notează în motivarea deciziei de menţinere a interdicţiilor că, dacă Gigi Becali a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar în momentul în care era în arest preventiv, dar înainte de data stabilită pentru desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, "se presupune că acesta şi-a asumat obligaţia de a respecta în totalitate interdicţiile fixate de către instanţă în situaţia admiterii cererii sale, indiferent de rezultate pe care partidul pe listele căruia s-a înscris urma să le obţină".