MENIU

Tribunalul Argeş a revocat arestarea lui Penescu

Foto: NewsIn

Instanţa a admis cererile de eliberare ale lui Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă şi Gheorghe Constantin, în dosarul mitei din fotbal, dar procurorii pot ataca decizia cu recurs.

Tribunalul Argeş a dispus marţi revocarea măsurii arestării preventive în cazul finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, directorului hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostului preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, însă sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Cei trei inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv au fost prezenţi în sală, după care au fost duşi înapoi la Penitenciarul Colibaşi. Deliberările au durat aproape cinci ore, iar sentinţa dată de Tribunalul Argeş poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Piteşti.

Cornel Penescu a fost arestat în urmă cu patru luni în scandalul de corupţie din fotbal şi potrivit avocatului său a depus până în prezent noua cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse ca neîntemeiate. În sarcina lui Cornel Penescu, acţionar majoritar la S.C. PIC S.A. Piteşti şi la societatea Fotbal Club Argeş Piteşti, s-au reţinut trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, infracţiunea de cumpărare de influenţă în formă continuată şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

Directorul general în cadrul S.C. PIC S.A. Piteşti, Liviu Ilie Făcăleaţă, este acuzat de două infracţiuni de complicitate la dare de mită în formă continuată, infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, precum şi infracţiunea de deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri.

În sarcina fostui preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.