MENIU

Trenurile blocate la Tg. Jiu de protestul impiegaţilor şi-au reluat circulaţia după trei ore

Foto: RTV

Protestul spontan al impiegaţilor de mişcare din staţia Tg. Jiu a dus, pe 30 iunie, la întârzieri între 40 de minute şi trei ore ale unor trenuri şi la restituirea biletelor deja vândute în Gara Târgu Jiu.

Cele mai mari întârzieri, de trei ore, au fost înregistrate la trenul personal 2083 Craiova-Petroşani şi de trenul accelerat 1725 Bucureşti Nord-Târgu-Jiu. "La cele două trenuri, care au fost oprite în Halta Budieni şi în Staţia Amaradia, întârzierea a fost cuprinsă între trei şi două ore. De la ora 18,35, când trebuia să plece spre Petroşani, personalul a reluat traficul abia la ora 21,30. Iar la accelerat întârzierea a fost de două ore. La celelalte două trenuri la care au fost înregistrate întârzieri, astfel: la personalul 2026 Petroşani-Craiova de 40 de minute, iar la personalul 2184 Târgu-Jiu-Filiaşi întârzierea a fost de aproximativ trei ore. Am restituit 100% valoarea a 10 bilete la cele pentru trenul personal, iar pentru celelalte trenuri nu am ami vândut bilete până nu am ştiut ce se întâmplă cu plecarea. După 21,30 traficul a fost reluat", a declarat Ioana Talângă, din cadrul staţiei CFR Tg. Jiu.

Călătorii au aşteaptat să se deblocheze traficul feroviar, iar mecanicii de locomotivă rămaşi în gară au primit semnalul verde după mai bine de trei ore de aşteptare.

Două trenuri, unul accelerat şi unul personal, au fost blocate de către impiegaţii de mişcare din Tg. Jiu, care au recurs la un protest spontan, fiind nemulţumiţi  de viitoarele disponibilizări din sistem şi de schimbarea programului de lucru începând cu 1 iulie.

Directorul regionalei CFR Craiova, Victor Frăsinoiu, a declarat la postul Realitatea TV, că impiegaţii de mişcare din staţia Tg. Jiu, în jurul orei 18.00, când trebuia să aibă loc schimbul turelor, nu au vrut să predea serviciul, în semn de protest faţă de programul de lucru stabilit pentru perioada 1 iulie - 31 decembrie. "Datorită lipsei de personal la funcţia de impiegat de mişcare am luat hotărârea ca, începând cu data de 1 iulie, pe anumite intervale de timp, respectiv tura de zi şi turele de sfârşit de weekend - de vineri de la ora 19.00 până luni de dimineaţa la ora 7.00-, să se lucreze cu formaţii reduse, în scopul asigurării concediilor de odihnă la întreg personalul fără a angaja cheltuili suplimentare de natură salarială cu salariaţii noştri", a declarat Frăsinoiu.
Mai multe articole despre:
protest CFR tren personal