MENIU

Trenul de la Cârcea, deraiat de o mână criminală, potrivit Autorităţii Feroviare Române

Trenul Accelerat deraiat la Cârcea

Experţii au spus că peste 26 de şuruburi au fost demontate cu intenţie de către cel puţin două persoane.

Expertiza tehnică făcută de reprezentanţii Autorităţii Feroviare Române a arătat că Acceleratul 1692 Timişoara-Bucureşti a deraiat, la 21 septembrie, din cauza demontării unor elemente la calea ferată şi că faptele au fost comise cu intenţie.

„Eclisele şi buloanele orizontale de la traversare au fost demontate de către persoane necunoscute, iar pentru desfacerea acestora s-au folosit lichid lubrifiant şi dispozitive corespunzătoare. Şuruburile care susţineau şina au fost scoase şi lăsate între şine şi nu prezintă urme de lovire sau de forfecare\", potrivit raportului AFER, citat de adevărul.ro.

Experţii au susţinut că cei vinovaţi de deraiere nu au vrut să fure elementele de prindere a şinei şi că probabil au acţionat cu foarte puţin timp înainte de accident. Aşa se explică de ce, la utlima verificare de pe 18 septembrie nu a fost descoperită nicio defecţiunecare să pună în pericol siguranţa circulaţiei feroviare.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova aşteaptă rezultatele probelor ADN, care au fost prelevate de pe elementele găsite lângă şine, pentru a stabili dacă principalul suspect este sau nu vinovat de sabotarea acceleratului în care se aflau peste 300 de călători. Expertiza tehnică arată însă că şuruburile de la şine nu puteau fi desfăcute de o singură persoană

Mai multe articole despre:
tren deraiat expertiză şurub şine