MENIU

Trei turişti israelieni au fost salvaţi din Piatra Craiului, după ce s-au rătăcit

Foto: Realitatea TV

Trei turişti israelieni au fost salvaţi sâmbătă noapte din Munţii Piatra Craiului. Tinerii, echipaţi necorespunzător, au plecat în cursul zilei de sâmbătă spre vârf, dar au părăsit traseul şi s-au rătăcit.

După trei ore şi-au sunat părinţii în Israel care au dat alarma şi au anunţat salvamontiştii români. Şapte salvatori montani au plecat după ei şi i-au coborât teferi în Braşov, de unde vor pleca cu avionul spre casă.

Tinerii de 17 şi 18 ani, originari din Israel, au plecat încărcaţi cu foarte multe bagaje şi fără încălţiminte potrivită pentru munte în masivul Piatra Craiului. Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul şi la un moment s-au rătăcit, într-o zonă periculoasă, plină cu prăpăstii.

Cei trei tineri s-au speriat şi au dat alarma acasă, în Israel. Cei care au anunţat salvamontiştii au fost părinţii. După tineri au plecat imediat şapte salvatori.

"La început nu am putut vedea marcajele montane foarte bine, erau în pădure. Aşa că am continuat traseul. Eram siguri că suntem pe drumul bun, dar s-a dovedit că nu era aşa", a declarat unul dintre tineri care, în ciuda sperieturii, a promis că va încerca să mai urce pe munte, dar mai bine pregătit.

Salvamontiştii i-au găsit teferi, însă operaţiunea de recuperare a fost una dificilă din cauza bagajului greu pe care tinerii îl aveau cu ei. Echipa salvatorilor montani din Zărneşti împreună cu cei trei tineri au ajuns în Braşov la ora două noaptea. De aici, turiştii vor pleca spre casă cu un avion.

Mai multe articole despre:
Israel munte turişti rătăciţi Piatra Craiului