MENIU

Trei trenuri internaţionale au avut întârzieri de 120- 240 minute din cauza grevei feroviarilor din Ungaria

Foto: stiri.mersultrenurilor.ro

CFR Călători a anunţat că trei trenuri internaţionale, Budapesta-Bucureşti Nord, Biharkeresztes-Episcopia Bihor-Braşov şi Biharkeresztes-Oradea, au avut întârzieri de 120- 240 minute, din cauza grevei feroviarilor din Ungaria.

Compania a anunţat pe 19 octombrie că patru trenuri internaţionale au fost anulate din cauza grevei sindicatelor feroviare din Ungaria - trenurile personale internaţionale Carei - Tiborszallas şi retur şi trenurile rapid internaţionale Budapesta - Oradea şi retur.

CFR Călători a solicitat pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite în staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară informaţii privind circulaţia  trenurilor internaţionale.

Greva, organizată de sindicatul VDSZSZ, a fost un protest faţă de reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate şi faţă de închiderea mai multor linii slab folosite, ceea ce va duce, potrivit sindicatului, la concedieri masive.

Guvernul, care implementează o politică de austeritate pentru a ţine sub control deficitul public, a sperat că prin această restructurare va face economii de aproape 40 de miliarde de forinţi (150 de milioane de euro).

VDSZSZ, una dintre cele cinci asociaţii sindicale care reprezintă angajaţii din sectorul feroviar, organizează în mod regulat din 2007 greve pentru a obţine creşteri salariale şi condiţii mai bune de muncă.