MENIU

Trei români, condamnaţi pentru omor, îşi caută dreptatea de peste 10 ani

Foto: Realitatea TV

Trei români condamnaţi pentru omor deosebit de grav caută, de mai bine de un deceniu, dreptate. Glasul lor pare a se fi stins, însă, dincolo de gratii, după ani întregi în care au încercat să le demonstreze procurorilor, apoi judecătorilor, fără succes însă, că sunt nevinovaţi.

25 de ani au primit pentru o crimă, pe care, spun ei, nu ar fi comis-o niciodată. Iniţial, au fost achitaţi. Hotărârea definitivă le-a pus, însă, amprenta de criminali, în doar 5 minute. La dosar nu există probe, declaraţii ale martorilor oculari sau armele crimei. Nu se ştie nici măcar ora asasinatului.

Mihai Moldoveanu, Georgică Honciuc şi Gabriela Rotariu au fost condamnaţi pentru că ar fi ucis cu o violenţă crudă un taximetrist. Cei trei spun că au avut ghinion pentru că, în acea noapte, în aceeaşi zonă, doi dintre ei încercaseră să jefuiască tot un taximetrist.

De când sunt la închisoare, Mihai Moldoveanu şi George Honciuc au fost părăsiţi de familiile lor.
De supărare, a doua zi după condamnare, tatăl lui Honciuc a murit.
Gabriela Rotariu nu a reuşiti nici ea, nici măcar în libertate, să-şi refacă viaţa, fiind nevoită să plece din România pentru a-şi putea găsi o slujbă.

Mai multe articole despre:
deţinuţi crimă dosar omor gratii condamnaţi