MENIU

Trei persoane sunt plasate sub observaţie în Spania, suspectate de gripă porcină

Foto: bbc.co.uk

Trei spanioli care prezintă "simptome de gripă şi care au fost recent în Mexic" au fost plasaţi sub observaţie şi izolaţi, a anunţat ministrul spaniol al Sănătăţii, Trinidad Jimenez.

"Aceste persoane au fost izolate, în aşteptarea rezultatelor analizelor care le-au fost făcute", pentru a stabili dacă sunt infectate cu virusul gripei porcine, a adăugat ministrul într-o conferinţă de presă, precizând că starea lor nu este gravă. "Este vorba doar de persoane care prezintă simptome de gripă şi care s-au întors din Mexic în urmă cu două, trei sau patru zile", a subliniat Jimenez, precizând că este vorba de o "măsură de precauţie".

Aceste trei persoane, toate de naţionalitate spaniolă, sunt internate la Bilbao (în nordul ţării), Almansa (sud-est) şi Valencia (est), a spus ministrul. Guvernul spaniol a cerut companiei care gestionează aeroporturile spaniole, AENA, informaţii privind persoanele care au călătorit cu aceleaşi zboruri ca şi cele trei aflate sub observaţie.

Noul virus al gripei porcine - rezultat al unei mutaţii - a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic. Sâmbătă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a subliniat că virusul are potenţial pandemic. Citeşte mai mult despre gripa porcină

Mai multe articole despre:
Spania Mexic virus America răspândire gripă porcină