MENIU

Trei persoane au murit şi alte 12 au fost rănite în urma unui accident din judeţul Bistriţa-Năsăud

Foto: RTV
Traficul pe DN 15 A a fost blocat două ore din cauza unui accident rutier

Accident grav pe DN 15 A între localităţile Herina şi Galaţii Bistriţei din judeţul Bistriţa-Năsăud. Trei oameni au murit şi 12 au fost grav răniţi după ce un camion a intrat pe contrasens şi a lovit în plin un microbuz cu 23 de pasageri. Traficul pe DN 15 A a fost blocat mai bine de două ore.

Pasagerii din microbuz mergeau spre casă după ce au ieşit de la serviciu. Şoferul camionului nu îşi dă seama cum s-a produs tragedia.

În urma impactului, două persoane şi-au pierdut viaţa pe loc şi o a treia a murit în drum spre spital. 12 pasageri au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Bistriţa, cu răni grave. "La unitatea de primire urgenţe Bistriţa au sosit 12 victime a unui accident rutier, o pacientă a decedat în UPU şi nouă pacienţi au fost internaţi pe chirurgie sau ortopedie", a declarat medicul Ovidiu Rus.

Una dintre victime, o femeie de 26 de ani, grav rănită în accident, a fost transportată de urgenţă la Cluj, cu un elicopter SMURD întrucât e în stare gravă. Elicopterul a aterizat a preluat-o pe femeie din satul Corvineşti, diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral frontal. În urma accidentului, femeia a intrat în comă profundă şi are o plagă contuză cervicală acută. Iniţial a fost internată la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean, dar starea ei s-a agrvat peste noapte.

Şoferul a fost supus unui test de alcoolemie, iar rezultatul a fost negativ.
Poliţiştii au spus că accidentul s-a produs pe fondul oboselii şi a vitezei.