MENIU

Trei membri ai clanului Preda vor fi cercetaţi în libertate, a decis Tribunalul Bucureşti

Foto: RTV

Andrei Udrea, Andrei Bădulă şi Marian Scarlat vor fi cercetaţi în libertate, prin decizia Tribunalului Bucureşti, care a judecat recursul împotriva hotărârii Judecătoriei Sectorului 6 de a nu prelungi mandatele de arestare a celor trei membri ai clanului Preda.

Judecătoria Sectorului 6 nu a prelungit mandatele de arestare pentru Andrei Udrea, Andrei Bădulă şi Marian Scarlat, instanţa respingând cererea procurorilor, care, potrivit unuia dintre avocaţi, nu au înregistrările din momentul începerii conflictului. Procurorii au adus noi înregistrări, care arată cum Eugen Preda şi Marian Scarlat erau alergaţi de aproximativ 50 de agenţi BGS, a declarat pentru NewsIn avocatul Ciprian Şoldea.

Totuşi, spune avocatul, procurorii nu au adus înregistrările din momentul conflictului, pentru că nu se găseau printre casetele luate de la Plaza Mall, din cauză că cele două camere de la intrare în Mall nu funcţionau. Mai mult, toate camerele din mall s-ar fi aflat în "custodia" BGS, a adăugat Şoldea.

Mandatul de arestare pentru 29 de zile dat de Tribunalul Bucureşti pe 27 februarie pentru Andrei Bădulă şi Marian Scarlat expirau sâmbătă, 28 martie, iar cel dat pe 2 martie pentru Alexandru Andrei Udrea expiră pe 30 martie.

A patra persoană pentru care Tribunalul Bucureşti a emis mandat de arestare pentru 29 de zile, Petre Pascu, nu a fost nici până acum găsită, a declarat avocatul pentru NewsIn. El va executa mandatul în momentul în care va fi prins, a mai spus Şoldea.

Judecătoria Sectorului 6 a amânat, joi, procesul privind cererea procurorilor de prelungire a perioadei arestării preventive pentru Andrei Udrea, Andrei Bădulă şi Marian Scarlat, care fac parte din clanul Preda.

Cei trei au fost implicaţi, împreună cu Petre Pascu şi Eugen Preda, într-un scandal cu agenţii de pază de la BGS.

Liderul clanului, Eugen Preda, este cercetat în libertate, acesta având doar interdicţie de a părăsi ţara.

Reamintim că Judecătoria sectorului 6 a dispus, pe 16 martie, eliberarea a doi membri din clanul "Preda", Andrei Bădulă şi Marian Scarlat, în urma unor cereri formulate de către avocaţii acestora, decizia nefiind, însă, definitivă.

Apoi, pe 17 martie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au decis eliberarea lui Alexandru Andrei Udrea, cel de-al treilea membru al clanului "Preda", care a făcut cerere de eliberare provizorie, sub control judiciar, decizia nefiind definitivă.

Cinci membri ai clanului Preda au fost implicaţi, pe 21 februarie, într-o altercaţie cu agenţii firmei de pază din Plaza Mall, în urma căreia au fost rănite mai multe persoane.

Procurorii s-au autosesizat şi în privinţa angajaţilor firmei de pază, care ar fi stins conflictul într-un mod violent.