MENIU

Trei copii din Alba au fost luaţi cu executorul judecătoresc de tatăl lor ca urmare a unei decizii a unei instanţe din Belgia

Foto: Realitatea TV

Momente de groază pentru trei copii dar şi pentru mama lor. Ei au fost luaţi de tatăl lor şi duşi în Belgia ca urmare a unei decizii a unei instanţe din Bruxelles. Procedura de execuţie a fost pusă în practică în lipsa mamei. Tatăl, cetăţean belgian, a venit însoţit de un executor judecătoresc şi de 10 poliţişti.

Doi dintre copii erau la grădiniţă. Educatoarea lor a încercat să-i oprească pe oamenii legii să-i ia pe copii.

"M-a întrebat doar dacă mă opun, eu i-am zis: pot să mă opun cu ceva? Şi a zis că nu, că oricum o să vi-i luăm cu forţa. Eu nu am dat nimic în scris că le dau copiii", a declarat Elisabeta Medrea, educatoare Grădiniţa Cunţa.

Al treilea copil era cu nişte vecini la câmp. Bunica băieţilor se plânge că tatăl i-a furat nepoţii cu complicitatea poliţiei.

"Pur şi simplu i-a furat nu i-a luat cu înţelegere cum a fost. A venit executorul la noi în ianuarie, a dat în scris că se duce şi ea la Bruxelles şi lasă copiii de bună voie. Deci a dat în scris, de ce au venit să îi fure cu japca, aşa fără să ne spuie nimica?", s-a plâns bunica, Elvira Petrica.

Poliţia spune că n-a făcut decât să respecte un titlu executoriu.

"Poliţia a fost solicitată de către executorul judecătoresc în vederea punerii în executare a unui titlu executoriu constând în înnapoierea a trei minori", a declarat  Valeria Anghelescu, şef birou poliţia rurală Sebeş.

Executarea s-a făcut doar în prezenţa tatălui copiilor şi a poliţiei, fără reprezentanţii instituţiilor abilitate.

"Deşi au fost înştiinţate instituţiile respective, ca protecţia copilului, autoritatea tutelară, executarea s-a făcut fără prezenţa acestora", a precizat  Liviu Boldaş, executor judecătoresc.

Mama copiilor a deschis proces în instanţă pentru a-şi recâştiga drepturile asupra copiilor.