MENIU

Trei arestaţi preventiv au evadat de la Secţia 9 din Capitală. Poliţia pune recompensă pe capul lor

Foto: RTV

Trei persoane aflate în arestul Secţiei 9 Poliţie din Capitală au evadat, duminică la prânz, în timp ce erau scoşi la plimbare în curtea secţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Unul dintre evadaţi a fost prins.

Potrivit lui Ciocan, cei trei au evadat rupând grilajul care împrejmuia curtea. Mircea Tudor Vasile, de 35 de ani, din Bucureşti, era arestat preventiv pentru furt din locuinţe, Mihai Spiridon, de 19 ani, era arestat preventiv pentru furt calificat, iar Ion Costel Pătru, de 20 de ani, era arestat preventiv pentru furt de maşini. Ultimul a fost prin la câteva ore de la evadare.

Cei trei evadaţi au fost daţi în consemn la frontieră, iar din dispoziţia secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, s-a luat hotărârea de a se oferi o recompensă. "Este o procedură obişnuită în alte ţări din lume şi acum Poliţia Română recurge la acest procedeu. Recompensa este în bani, iar cuantumul acesteia va fi stabilit în funcţie de valoarea informaţiilor care vor fi furnizate", a completat Ciocan.

La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare. De asemenea, a fost sesizat procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 pentru cercetarea agenţilor aflaţi în serviciu la arest, în acel moment. Totodata a fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, competent în cercetarea infracţiunilor de evadare, pentru că cei trei se fac vinovaţi şi de infracţiunea de evadare, a mai spus Christian Ciocan.

Mai multe articole despre:
furt evadare poliţie arestaţi preventiv