MENIU

Transition, prima maşină-avion a zburat

Foto: transfugia.com
Foto: transfugia.com
Foto: transfugia.com
Foto: transfugia.com

Compania Terrafugia a dezvoltat un autovehicul care, pe lângă faptul că poate fi condus pe şosea, îşi poate lua şi zborul. Creaţia a fost numită Transition şi este considerată de mulţi ca fiind viitorul călătoriilor personale. Primul test de zbor al autovehicului minune a fost un succes.

Pe data de 5 martie, echipa Terrafugia a reuşit să zboare cu Transition peste Plattsburgh, în New York. Unul dintre cele mai mari avantaje ale modelului Transition este flexibilitatea călătoriei. Şoferul-pilot poate zbura, iar dacă se loveşte de vreme rea poate ateriza şi îşi va continua drumul fără probleme pe şosea. 

Transition poate decola sau ateriza uşor, putând fi folosit în majoritatea celor 5.000 de aeroporturi publice din SUA. Odată ce ajunge pe sol, Transition are nevoie de numai 30 de secunde pentru a fi gata de şosea: aripile se pliază, iar tracţiunea se mută la roţile din faţă.

Automobilul-avion foloseşte benzină pentru maşini, iar producătorii se aşteaptă ca prima livrare a unui Transition comercial să aibă loc în 2011. 

Mai multe articole despre:
şosea maşină zbor benzină