MENIU

Traian Băsescu şi PD-L, în topul preferinţelor românilor, potrivit unui sondaj INSOMAR

Traian Băsescu şi PD-L conduc în preferinţele electoratului, potrivit unui sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV privind intenţiile de vot ale românilor. Pe locul doi se plasează Mircea Geoană şi alianţa PSD-PC, iar locul al treilea este ocupat de Crin Antoneascu şi PNL.

Potrivit sondajului INSOMAR, Traian Băsescu e cotat cu 35,7% din intenţiile de vot pentru preşedinte, în scădere cu 1,8% faţă de sondajul Insomar din luna mai.

Mircea Geoană, al doilea în topul preferinţelor, ar obţine 29,6%, cu 5,3% mai mult decât în urmă cu două luni. O creştere de un procent a înregistrat Crin Antonescu, ocupantul locului trei. Pe el l-ar vota 16,8% din electorat.

La mică distanţă de candidatul liberal se poziţionează Corneliu Vadim Tudor, cu 11,9%. Vadim şi-a depăşit astfel cu peste 5% cota din luna mai. În ceea ce priveşte intenţiile de vot pentru partide, clasamentul INSOMAR este următorul: PD-L - 32, 6%, PSD+PC - 32,2%, PNL -16,5%, PRM - 11,2% şi UDMR- 5,8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-12 iulie 2009, pe un eşantion de 2.416 persoane, prin interviuri la domiciliu şi are o marjă de eroare de 2%.

Mai multe articole despre:
Băsescu INSOMAR preferinţe electoral