MENIU

Traian Băsescu: Poliţia trebuie ajutată pentru a-i prinde pe infractori

Foto: NewsIN
Traian Băsescu: Băncile şi casele de schimb au obligaţia să se protejeze singure

Preşedintele României a declarat că poliţia trebuie ajutată pentru a putea să îi prindă pe infractori. Şeful statului a fost întrebat de către jurnalişti la finalul discuţiilor cu autorităţile din Covasna şi Harghita cum se vor implica autorităţile pentru găsirea autorilor jafurilor armate produse în ultimele zile în România.

Traian Băsescu a declarat că:"într-o societate normală, instituţiile de genul băncilor şi caselor valutare au obligaţia de a se autoproteja. Nu există un poliţist sau un jandarm pentru fiecare societate. Nici nu este obligaţia statului să asigure paza".

"Statul trebuie să protejeze ordinea publică, să fie cât mai puţine incidente în spaţiul public, în parcuri, şcoli săli de cinema, dar nicidecum în societăţi comerciale. Nu e obligaţia poliţiştilor să asigure ordinea în societăţi comerciale", a declarat şeful statului.

"Nu mai suntem în tipul de societate dinainte de 1998, aşa că societate trebuie să se autoprotejeze. Dacă aşteptăm ca fiecare român să aibă un poliţist sau jandarm lângă el, asta nu se poate" a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat că dacă în cazul jafului armat de la Braşov, exista un sistem de supraveghere care ar fi permis identificarea autorilor, poliţia ar fi putut acţiona mult mai rapid. În cazul incidentului din Ungaria, barul în care a fost comisă crima împotriva lui Marian Cozma a avut un sistem de supraveghere bine pus la punct, iar poliţiştii au fost ajutaţi de către imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

Traian Băsescu a făcut aceste declaraţii la finalul discuţiilor cu autorităţile din Covasna şi Harghita care au avut loc astăzi.

 

Mai multe articole despre:
poliţie Traian Băsescu jaf protecţie