MENIU

Traian Băsescu efectuează o vizită de stat în Cehia

Foto: NewsIn

Preşedintele Traian Băsescu efectuează o vizită de stat în Republica Cehă, la invitaţia omologului său, Vaclav Klaus, în cadrul căreia va avea întâlniri cu premierul ceh, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi va participa la un forum economic.

"Este o vizită de răspuns la vizita pe care preşedintele ceh a făcut-o în România anul trecut. În cadrul vizitei voi avea întâlniri cu preşedintele Klaus, cu primul ministru, cu preşedinţii celor 2 Camere, o întâlnire cu comunitatea de afaceri, o întâlnire cu primarul Capitalei şi, poate extrem de semnificativă, este vizita la postul de radio Europa Liberă, motiv pentru care am invitat una din vocile celebre ale postului, pe domnul Nestor Ratesh să ne însoţească în acestă vizită pentru a ne fi un bun ghid",a declarat şeful statului la plecare.

De asemenea, şeful statului se va întâlni cu primarul oraşului Praga şi va participa la o întâlnire economică româno-cehă.

"Obiectivele sunt legate de câteva elemente extrem de importante şi actuale: în primul rând, cooperarea bilaterală româno-cehă, o evaluare a preşedinţiei cehe a Uniunii Europene, situaţia din Balcanii de Vest şi problematica legată de extindere, situaţia din Republica Moldova, evaluări cu privire la manifestările crizei economice în Uniunea Europeană şi analiza împreună cu factorii cehi a eficienţei măsurilor adoptate la nivel european, precum şi eventuale noi măsuri care ar trebui luate la Consiliul European următor", a mai spus Băsescu.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu preşedinte Cehia Vaclav Klaus