MENIU

Traian Băsescu doreşte deblocarea dosarelor şi pedepsirea infractorilor

Foto: RTV

Deblocarea dosarelor şi pedepsirea infractorilor la timp. Sunt două elemente despre care preşedintele Traian Băsescu spune că ar trebui să îşi găsească rezolvare în noua legislaţie legată de codurile juridice. Şeful statului a declarat la Realitatea TV că dacă cele patru coduri - civil şi penal şi de procedură conţin inexactităţi sau lucruri foarte grave atunci le va retrimite în Parlament.

Preşedintele îşi doreşte condamnarea rapidă a celor care comit infracţiuni.

"Important e ca Justiţia să se facă repede, dacă un om care a făcut o prostie acum 10 ani, îl condamini şi cu pedeapsă minimă... Dacă tu în 10 ani nu l-ai judecat, pentru ce îl mai condamni pentru 2 saci de cartofi acum, cât de repede a mers Justiţia", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a atenţionat asupra blocării anumitor dosare în Justiţie.

"Poate procuroii când au vreun dosar, nu-l vor mai ţine câte 5 ani prin sertare, şi nu mă refer la cei care au mii de dosare", a adăugat Băsescu.

Cât despre prevederile codurilor referitoare la mass-media, preşedintele a dat asigurări că respectă libertatea presei. 

"Vă asigur că dacă se va pune problema sechestării unei televiziuni, voi trimite legea îanpoi, pemtru că indiferent ce spuneţi, cred în liberatea absolută a presei. Dacă mi-ar da un leu un jurmalist care m-a calomniat, mi-ar place sa i-l iau", a afirmat Traian Băsescu.