MENIU

Traian Băsescu anunţă în câteva momente numele viitorului premier al României

Băsescu: Eu am rugat partidele să discute până mâine ( joi n.red.) în jurul prânzului, pentru a găsi soluţia optimă pentru România
Foto: NewsIn

Zi decisivă astăzi pe scena politică. Traian Băsescu ar putea anunţa numele viitorului premier. Preşedintele le-a dat răgaz partidelor până astăzi la prânz să vină cu o soluţie. Administraţia prezidenţială a anunţat că şefului statului va face o declaraţie de presă la ora 13.30

La consultările de miercuri, liderii PNL, PSD şi UDMR l-au propus pe Klaus Johannis. Propunerea nu l-a încântat însă pe şeful statului care a afirmat că îşi doreşte un expert în economie şi finanţe pentru funcţia de premier. 

PD-L a trimis astăzi la Cotroceni o propunere pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor de formaţiuni că va anunţa ce decizie va lua în legătură cu formula guvernamentală şi numele premierului desemnat în cursul zilei de astăzi, aşteptându-se ca partidele să mai discute pe această temă.

"Eu am rugat partidele să continue discuţiile până mâine ( joi n.red.) în jurul prânzului, pentru a găsi soluţia optimă pentru România. Nu, în principal, pentru rezolvarea crizei politice, ci, în principal, pentru rezolvarea crizei economice", le-a spus preşedintele Traian Băsescu liderulor prezenţi la intâlnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni.