MENIU

Traian Băsescu: Ajunge, Iliescu, ajunge! Să-şi vadă de bătrâneţile lui!

Foto: NewsIn

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Constanţa, la primul miting de lansare a candidaturii sale pentru un nou mandat la Preşedinţie, că românii au acum două opţiuni: o Românie democratică sau o Românie a oligarhilor.

"Ei pot alege pentru o Românie democratică sau pentru o Românie a oligarhilor. Ştiu astăzi ce înseamnă sitemul ticăloşit, cinci ani am fost într-o confruntare zilnică cu acesta. Nu m-a înfrânt, dar nici eu nu l-am înfrânt definitiv", a susţinut Băsescu. "Vă chem să dăm lovitura de graţie acestui sistem ticăloşit", i-a îndemnat el pe susţinătorii prezenţi în Piaţa Prefecturii din Constanţa.

Traian Băsescu a amintit şi despre lansarea lui Mircea Geoană în cursa pentru Preşedinţie şi a spus că a fost frapat de faptul că, la ieşire, Ion Iliescu a declarat că i-a predat ştafeta lui Geoană. "M-a frapat momentul în care, la ieşire, domnul Iliescu i-a spus domnului Geoană că-i predă ştafeta. Ajunge, Iliescu, ajunge!", a afirmat şeful statului.

Băsescu a mai spus că Ion Iliescu a avut deja trei mandate şi nu mai poate avea un al patrulea, prin Mircea Geoană, şi că în timpul fostului preşedinte a "înflorit" sitemul ticăloşit. "Iliescu să-şi vadă de bătrâneţile lui, să-şi vadă de pensie (...). Sub el a înflorit această mafie, acest sistem ticăloşit. Nu în timpul meu s-a făcut Patriciu mare mogul. Nu în timpul meu s-a făcut Voiculescu mare mogul. Nu în timpul meu s-a făcut Vântu mare mogul şi dezvoltator de televiziune", a susţinut preşedintele.

Traian Băsescu i-a îndemnat pe români să vină la alegeri pe 22 noiembrie ca să-i spună "Nu" lui Ion Iliescu şi le-a promis oamenilor că le va fi loial "din convingere şi dragoste pentru români".

Şeful statului a primit din partea organizaţie PDL Constanţa, la finalul mitingului, un scut şi un buzdugan.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a lansat oficial candidatura pentru un nou mandat în Constanţa, judeţul unde s-a născut. Lansarea a avut loc în parcul din zona Prefecturii Constanţa, lângă statuia Victoria, în acelaşi loc unde şi-a lansat candidatura şi acum cinci ani. "Constanţa a fost oraşul meu norocos. De aici mi-am început o carieră frumoasă, o carieră a oamenilor puternici, o carieră a bărbaţilor mării", a spus şeful statului în discursul său.

La lansare au fost prezenţi lideri ai PDL, printre care Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Elena Udrea, cât şi fiica cea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, şi Monica Macovei. La eveniment au participat democrat-liberali din judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.