MENIU

Traian Băsescu a semnat decretul de înfiinţare a Comisiei pentru Agricultură

Foto: NewsIn

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni, Decizia de înfiinţare a Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România, condusă de Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii.

Comisia are ca obiectiv elaborarea unor documente pentru orientarea strategiei şi politicilor publice pentru dezvoltarea agriculturii pe termen lung (la orizontul anilor 2020-2025), planurilor de acţiune pe temen mediu (până în anul 2014) şi pe termen scurt (care să fie aplicate în anul 2010) precum şi poziţiei României privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Activitatea acestei Comisii se va încheia cel mai târziu la data de 30 iunie 2010. Finanţarea activităţilor necesare organizării şi funcţionării Comisiei se asigură din fonduri publice aprobate prin bugetul de stat al Administraţiei Prezidenţiale,precizează Preşedinţia.

Comisia va funcţiona pe lângă Departamentul de Politici Economice şi Sociale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi este formată din reprezentanţi ai patronatelor, ai sindicatelor, ai mediului academic, universitar şi de consultanţă din sectorul agricol şi agroalimentar.

Prima întrunire a Comisiei a avut loc luni, începând cu ora 17:00, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, şi a durat aproximativ trei ore.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Dacian Cioloş