MENIU

Traian Băsescu a participat, duminică, la Tânjaua de la Hoteni, o sărbătoare câmpenească din Maramureş

Foto: Realitatea TV
Băsescu: Vă mulţumesc pentru aceste straie, vă promit că le păstrez la Cotroceni şi la anul vin cu ele
Preşedintele Băsescu a făcut băi de mulţime, a dat autografe şi a primit daruri

Înainte să ajungă la Cotroceni, Traian Băsescu a mers la Tânjaua de la Hoteni, adică la sărbătoarea locului! A făcut băi de mulţime, a dat autografe şi a primit daruri. Aşa de tare i-a plăcut preşedintelui în mijlocul maramureşenilor încât a purtat tot timpul un clop de dansator, un ilic şi o traistă tradiţională. A plecat acasă cu o promisiune - că se va întoarce şi anul viitor.

Pe şeful statului, maramureşenii l-au primit aşa cum ştiu. Cu pâine şi sare, dar i-au dat şi ceea ce ei numesc "apă sfinţită".

Şi, ca să intre în atmosfera petrecerii câmpeneşti, i-au dat în dar o traistă, un ilic maramureşan şi un clop de dansator. Şeful statului a urcat pe scenă îmbrăcat ca un om al locului.

Totul a fost perfect până la un punct. Preşedintele s-a pierdut de prima doamnă. După ce a găsit-o, a şi explicat de ce Maria Băsescu îl urmează în toate vizitele: "Vă asigur că a venit după mine pentru că nu mă putea lăsa singur între atâtea femei". 

Cert e că preşedintelui i-a plăcut aşa de tare la Hoteni încât se va întoarce şi anul viitor. Apoi, Traian Băsescu şi-a luat la revedere de la maramureşeni, în stilul propriu, cu urarea "Să de-a Dumnezeu să trăiţi bine!".  

Tânjaua de la Hoteni este o sărbătoare agrară tradiţională în care este desemnat cel mai harnic gospodar din zonă, primul care a reuşit să iasă la arat. Anul acesta, cel mai harnic gospodar este Ioan Hotia, în vârsta de 35 de ani.

Mai multe articole despre:
Maramureş Traian Băsescu Sărbătoare