MENIU

Traian Băsescu: A nu face sport înseamnă să avem generaţii schilodite

Foto: prezentonline.ro

"A nu face sport înseamnă să avem generaţii schilodite". Declaraţia a fost făcută de preşedintele Traian Băsescu sâmbătă la Buşteni. Şeful statului a participat acolo la o reuniune a primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene şi locale.

Traian Băsescu a abordat problema reformei sistemului de învăţământ, insistând asupra importanţei orelor de educaţie fizică. "Copilul se căleşte pentru competiţie făcând sport, nu ştiu dacă trebuie considerat sportul foarte important, dar este un lucru fundamental", a declarat preşedintele.

Referindu-se la procesul de descentralizare, preşedintele a subliniat necesitatea unei etapizări. "Ar trebui să stabiliţi o etapizare a descentralizării... primele ar trebui să fie şcolile şi spitalele sau direcţiile agricole care sunt o calamitate dacă stau la minister nu ştiu cu ce se ocupă, susţine şeful statului.

Traian Băsescu le-a spus preşedinţilor de consilii judeţene că preluarea spitalelor nu poate fi făcută fără proceduri de management, iar în privinţa numărului de ore de şcoală, trebuie solicitat un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii, 30 de ore pe săptămână fiind, în opinia sa, prea multe.

Preşedintele a mai declarat la întâlnirea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene de la Buşteni, că Direcţiile Agricole trebuie transferate la Consiliile Judeţene, iar rolul acestora trebuie schimbat în asistenţă pentru fermieri.

Şeful statului a mai spus că descentralizarea va fi făcută în două etape, în prima, alături de Direcţiile Agricole, urmând să fi trecute la autorităţile locale unităţile spitaliceşti şi cele de învăţământ.

Şefii de consilii judeţene şi locale din toată ţara s-au reunit la Buşteni ca să pună la punct planul de modificare a legislaţiei privind administraţia locală. Comunităţile locale vor descentralizarea administraţiei publice. Asta pentru că nu vor ca acest proces să fie dictat de funcţionarii din ministere.