MENIU

Traian Băsescu a criticat mai mulţi miniştri. "Situaţia Educaţiei în România este una dramatică din punct de vedere al calităţii", i-a spus Ecaterinei Andronescu

Foto: gardianul.ro
Traian Băsescu: Să nu ratăm încă un an fără reformă în Educaţie. Despre păpădie şi salată, copiii pot citi şi pe Google

Traian Băsescu, prezent, duminică, la şedinţa Executivului, a atras atenţia ministrului Educaţiei asupra situaţiei dezastruoase a învăţământului şi a cerut adaptarea programei şcolare la realităţile economice. De criticile şefului statului nu au scăpat nici miniştrii Vasile Blaga, Dan Nica, Gheorghe Pogea şi Cristian Diaconescu.

"Să facem să nu ratăm încă un an fără reformă în Educaţie pentru că situaţia Educaţiei în România este una dramatică din punct de vedere al calităţii", a avertizat Traian Băsescu, exprimându-şi, totodată, dorinţa de a se reveni la "o programă adecvată, neîncărcată şi pe cât posibil adaptată economiei româneşti".

Spunând că "despre păpădie şi salată copiii pot citi şi pe Google", şeful statului s-a arătat îngrijorat că nu mai există şcoli care să pregătească mecanici şi tinichigii auto, meserii care ar avea un deficit de forţă de muncă în România. "Să facem ce ne trebuie. Noi facem filozofi", a spus şeful statului.

Băsescu a sfătuit Ministerul Educaţiei să ţină cont de sugestiile Comisiei prezidenţiale pentru învăţământ în elaborarea unor noi legi privind învăţămîntul şi a atras atenţia că o reformă în acest domeniu trebuie să fie făcută cât mai repede posibil.

De asemenea, preşedintele Băsescu a cerut Ecaterinei Andronescu să nu scoată Educaţia fizică din programa şcolară.