MENIU

Traian Băsescu a asistat la Slujba de Înviere la o mănăstire din zona Humorului

Foto: gandul.info
Traian Băsescu şi familia sa au fost la Mănăstirea Humorului, în Noaptea de Înviere

Trăian Băsescu, însoţit de fiica cea mică şi soţia sa, au mers la mănăstirea Humorului, au luat lumina sfântă chiar de la monahi, iar apoi au oferit-o şi altor credincioşi. Oamenii nu l-au lăsat să plece pe preşedinte până nu au imortalizat momentul în câte o poză.

Aproximativ 2.000 de bucovineni, dar si turişti au umplut curtea manăstirii Humorului. Mulţi dintre localnici l-au întampinat pe Trăian Băsescu îmbrăcaţi în costume populare.

Preşedintele ţării a luat lumină şi a asistat la slujba de Înviere. Aşa cum ne-a obişnuit, Traian Băsescu nu s-a ferit de bliţurile aparatelor de fotografiat. După slujba de Înviere, preşedintele şi familia sa au mers să îşi petreacă noaptea la un hotel din Gura Humorului.

Trăian Băsescu a fost invitat la mai multe evenimente planificate pentru duminică în Bucovina. Şeful statului a spus însă că va pleca la Constanţa pentru a face o plimbare cu o ambarcaţiune în largul mării. 

Înainte de a pleca de la Voroneţ, Traian Băsescu a transmis un mesaj românilor. "Un gând de pace în suflet, de bucurie, de speranţă şi în acelaşi timp cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să credem în noi mai mult decât am crezut până acum. În momentele dificile este bine să crezi în tine şi avem nevoie toţi să credem în noi", a declarat preşedintele.

Sâmbătă, Traian Băsescu şi soţia au făcut un tur al lăcaşurilor de cult din Bucovina. Prima oprire a fost la mănăstirea Voroneţ. De aici, şeful statului a plecat spre mănăstirile Suceviţa şi Moldoviţa. Preşedintele s-a urcat la volan şi a pornit în fruntea coloanei oficiale, dar a încurcat drumul de două ori.

Traian Băsescu a observat că spre deosebire de anii trecuţi numărul turiştilor străini din Bucovina este mai mare. "Am văzut un lucru extraordinar. Încă de când am venit, de ieri, foarte mulţi străini în Bucovina. Numai în hotelul în care sunt eu cazat sunt 100 de greci şi 60 de eleveţieni ortodocsi", a spus preşedintele.
Mai multe articole despre:
Traian Băsescu litoral Bucovina Înviere