MENIU

Traficul va fi îngreunat pe Podul Lacul Tei, din cauza lucrărilor de reparaţii

Foto: RTV

Traficul pe Podul Lacul Tei (strada Barbu Văcărescu), în perioada 31 octombrie-18 decembrie, va fi îngreunat datorită lucrărilor pe sensul de circulaţie dinspre Şoseaua Pipera spre Şoseaua Stefan cel Mare, anunţă Primăria Muncipiului Bucureşti (PMB).

Pentru traficul rutier se va crea o bandă de circulaţie de 3,5 metri în dreptul fiecarui punct de lucru. După terminarea lucrărilor pe acest sens, pe 18 decembrie, în funcţie de condiţiile meteorologice vor fi demarate şi reparaţiile pe celălalt sens.

La Podul Lacul Tei, Administraţia Străzilor va executa lucrări de reparaţii şi consolidare atât la nivelul suprastructurii, cât si la cel al infrastructurii şi la calea podului. Vor avea loc lucrări de curăţare şi degajare a rosturilor şi a zonelor de beton, protecţie anticorozivă a suprafeţelor de beton, refacere a hidroizolaţiilor, refacerea parapeţilor, precum şi lucrări la zona RATB.

Podul Lacul Tei a fost construit în anul 1988, iar până acum nu a beneficiat de lucrări de reparaţii sau lucrări de reabilitare. În urma unei expertize tehnice s-a constatat că Podul Lacul Tei se încadrează în clasa stării tehnice IV, stare nesatisfacătoare, fapt ce impune executarea de urgenţă a lucrarilor de reparaţii şi consolidare.