MENIU

Trafic îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, din cauza precipitaţiilor abundente

Foto: RTV

Căderile masive de precipitaţii au făcut ca sâmbătă, începând cu ora 12.00, traficul rutier pe mai multe artere importante din ţară să se desfăşoare anevoios ori să fie temporar blocat, potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Puţin după ora 10.00, pe DN7C, în judeţul Argeş, traficul rutier a fost îngreunat în zona Arefu, la kilometrul 57+100, unde din cauza precipitaţiilor mai mulţi bolovani s-au desprins de pe versanţi şi au căzut pe partea carosabilă, blocând o bandă de circulaţie. Traficul a fost reluat în condiţii normale după mai bine de o oră, timp în care autorităţile au degajat zona.

O ploaie torenţială a făcut ca pe A1 traficul să se desfăşoare aproape o oră cu viteză redusă, iar la ieşire de pe A2 un accident produs în dimineaţa zilei a făcut ca autovehiculele aflate în trafic să formeze cozi de peste trei kilometri.

Căderile masive de precipitaţii au făcut ca, în jurul orei 14.15 traficul rutier pe DN22, în judeţul Tulcea, în zona Babadag, între kilometrii 208 – 214, să fie restricţionat de agenţii de circulaţie, după ce drumul s-a rupt în câteva puncte. De asemenea, carosabilul a fost blocat de aluviuni. Traficul în acea zonă a fost reluat, însă Centrul Infotrafic a recomandat folosirea rutei: DN22D Caugagia – Slava Rusă – Ciucurova DN22A Ciucurova – Nalbant - Cataloi.

Pe vreme ploioasă, viteza mare de deplasare se dovedeşte extrem de periculoasă. Se ştie că în asemenea condiţii aderenţa pneurilor la suprafaţa de rulare este scăzută şi foarte uşor se poate derapa. Un alt fenomen periculos care poate apărea este acvaplanarea.

De aceea, Centrul Infotrafic recomandă ca în asemenea condiţii meteorologice dificile să fie folosite permanent luminile de întâlnire, să se circule cu prudenţă sporită, viteză redusă, adaptată permanent la starea carosabilului şi să se mărească distanţa în mers între autovehicule.

Ţinând cont de faptul că pe timp ploios vizibilitatea din habitaclul maşinilor scade, ofiţerii Centrului Infotrafic recomandă pietonilor, chiar dacă au prioritate, să se asigure şi să se angajeze în traversare numai după sunt siguri că şoferii le-au observat intenţia. De asemenea, pietonii trebuie să ţină cont de faptul că distanţa de frânare creşte din cauza reducerii aderenţei pneurilor.
Mai multe articole despre:
trafic inundaţii rutier ploi precipitaţii