MENIU

Toughbook, laptopul creat special pentru militari

Foto: REALITATEA.NET

Panasonic a lansat un laptop creeat special pentru militari. Pentru că misiunile militare implică dinamism şi, uneori, condiţii extreme de lucru laptopul pentru armată Toughbook este rigidizat pentru a rezista la şocuri şi vibraţii sau căderilor de la înălţime.

"Categoria Toughbook Fully Ruggedized este expertă în materie de Outdoor Mobile Computing. Notebook-urile pot fi folosite fără probleme în orice fel de condiţii deoarece carcasele din aliaj de magneziu oferă o protecţie maximă pentru componentele sensibile, cum ar fi ecranul, iar hard disk-urile sunt protejate împotriva şocurilor şi vibraţiilor", spun producătorii acestui laptop.

Gama este concepută să facă faţă căderilor de la o înălţime de 90 cm şi să înfrunte atât praful cât şi apa. Laptopurile pot fi folosite şi în condiţii meteo nefavorabile deoarece funcţionează perfect la temperaturi de la –20 la +60°C, chiar şi în lumina directă a soarelui (luminozitate foarte ridicată a ecranului, până la 1000cd/m2).

Laptopurile din gama  Toughbook vor fi prezentate la la Expoziţia Internaţională de Tehnică Militară – EXPOMIL 2009.

Modelele care vor fi expuse sunt: CF-19, CF-30, CF-U1 şi modelul semi ridigizat CF-52.

Vedeta gamei este modelul CF-U1 ultra ridigizat, în construcţia căruia s-a renunţat la  folosirea HDD-ului clasic şi s-a trecut la SSD (solid state disk). Laptopul a fost conceput pentru a fi folosit de către armată, poliţie, pompieri sau echipe de salvare. Acesta nu doar că rezistă  în condiţii extreme, dar este şi uşor, având o greutate de aproximativ un kilogram (dimensiunile sale sunt 184 x 151 x 57 mm).

Toate notebook-urile Toughbook complet rigidizate corespund standardului MIL-STD 810G de rezistenţă la impact şi sunt etanşe la apă şi la praf conform standardului militar IP 65¬.

În  perioada 11-14 noiembrie 2009, în Complexul expoziţional ROMEXPO,  are loc ediţia a 6-a a EXPOMIL, expoziţia de tehnică militară pe care ţara noastră o organizeaza din doi în doi ani.

Mai multe articole despre:
lansare laptop militari armata notebook RomExpo şoc