MENIU

Tot mai puţine fetiţe se îndreaptă către Şcoala Sportivă de la Deva

Foto: Realitatea TV

Generaţii întregi de fete şi-au dorit de mici să devină gimnaste ca Nadia Comăneci! Acum însă visul altor fetiţe de a ajunge campioane este tot mai greu de împlinit. Numărul elevelor de la şcoala de gimnastică din Deva este din ce în ce mai mic de la an la an.

Zeci de fetiţe toată ţara visează ca şi bustul lor să fie aşezat la un moment dat pe aleea gimnastelor din Deva. Din păcate, pentru multe dintre ele acest lucru nu va fi niciodată posibil.

În urmă cu 10 ani, sute de fetiţe se înscriau în clasa întâi a şcolii de gimnastică din Deva. Acum însă, profesorii abia dacă reuşesc la fiecare început de an şcolar să formeze o grupă de 25 de mici gimnaste.

Şi profesorii recunosc că le este greu şi asta pentru că tot mai puţine fete vin la gimnastică iar pregătirea pentru concursuri este mult mai complexă acum.

Pentru ca părinţii să îşi poată da fetiţele la gimnastică trebuie să plătească lunar câte 500 de lei pentru cazarea la internat şi mesele zilnice.

Gimnastele care şi-au câştigat deja celebritatea recunosc că acest sport e unul de sacrificiu, dar unul care merită.

" A fost sportul care mi-a plăcut. Aş începe de la capăt. De foarte multe ori când văd o competiţie mi-ar place să mă mai regăsesc în acea competiţie.", a declarat Gina Gogean, fostă gimnastă. 

Mai multe articole despre:
şcoală fetiţe Deva sport