MENIU

Tot mai mulţi britanici preferă singurătatea sau concubinajul, în locul căsătoriei

Foto: blogs.indiewire.com

Cuplurile căsătorite vor reprezenta, în curând, o minoritate în Marea Britanie, deoarece tot mai mulţi oameni preferă să rămână singuri sau optează pentru concubinaj.

În mai puţin de 20 de ani, doar doi din cinci adulţi vor fi căsătoriţi, conform Oficiului Naţional de Statistică din Marea Britanie.

Estimările pe termen lung sunt la fel de pesimiste. Astfel, până în 2031, numărul britanicilor divorţaţi, celibatari sau care trăiesc împreună fără acte legale îl va depăşi pe cel al persoanele căsătorite - 41%, în prezent, din totalul populaţiei de peste 16 ani.

Previziunile sugerează că declinul, care a început în 1980, va aduce mariajul la statutul de mod de viaţă minoritar.

În Anglia şi Ţara Galilor, numărul persoanelor căsătorite este de aproximativ 21,7 milioane, în timp ce aproape 15 milioane de adulţi nu au fost niciodată casătoriţi. Există, de asemenea, în jur de patru milioane de oameni divorţaţi şi alte trei milioane de persoane care au rămas singure după decesul partenerului. Până în 2013, este de aşteptat ca numărul celor care n-au fost niciodată căsătoriţi să ajungă la 22.1 milioane, ceea ce va însemna 42% din populaţia adultă, în timp ce numărul celor căsătoriţi ar urma să scadă la 21.6 milioane.