MENIU

Top 10 cele mai oribile tumori - ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com descopera.ro unknownhighway.com
Foto: oddee.com
Foto: 1888pressrelease.com

În top 10 cele mai oribile tumori se încadrează Jose, bărbatul fără faţă, din Portugalia, care are cea mai mare tumoră facială, un chinez care are o tumoră de 20 de kilograme care a fost îndepărtată parţial, indonezianul Dede Koswara, supranumit omul copac şi un alt chinez care are o tumoră pe picior care cântăreşte 70 de kilograme. Despre anomaliile din lumea medicală, puteţi citi mai jos. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

 

Jose: bărbatul fără faţă

Jose are una dintre cele mai extreme tumori faciale din istoria medicinii. Portughezul de 51 de ani riscă să se sufoce din cauza tumorii dacă nu este operat. Jose este şomer şi nu vede cu un ochi din cauza excrescenţei care i-a acoperit faţa, umflându-i gura, limba şi buzele şi răsucindu-i gingiile. Dinţii îi sunt de asemenea rupţi.

Tumora, lungă de 15 centimetri, a început să se formeze când avea numai 11 ani şi a fost cauzată de nişte anomalii la nivelul venelor şi la vasele capilare. Aceasta a început să se mărească tot mai mult de la vârsta de 16 ani, şi de atunci se extinde încontinuu.  

Jose a călătorit în Anglia pentru a discuta cu medicii de acolo posibilitatea unei operaţii. Însă mama sa, martoră a lui Iehova, a refuzat ideea, deoarece religia lor nu permite tranfuzii de sânge.

Doctorii din Londra au conceput un plan pentru a scăpa parţial de tumoră, fără a fi nevoie de transfuzii.

Tumora de 20 de kilograme


În anul 2008, chinezul  Huang Chuncai a fost operat de o tumoră ce cântărea nu mai puţin 20 de kilograme. Excrescenţa, aflată pe faţă, a putut fi îndepărtată numai parţial. Anul acesta, în luna martie, chinezul fost operat pentru a doua oară, îndepărtându-i-se de această dată 4,5 kilograme din tumoră.


Iniţial, tumora cântărea 23 de kilograme. Bolnavul a rămas cu 17,5 kilograme de neoformaţie pe faţă - 1 kg îndepărtat la prima operaţie şi 4,5 la cea de-a doua.

Huang Chuncai suferă de Neurofibromatoză, o boală genetică rară care cauzează creşterea ţesutului nervos.

Chinezul Huang Liqian - 15 kilograme de tumoare pe gât



În 2007, acestui om i s-a îndepărtat o tumoră imensă, descoperită în urmă cu 17 ani. Huang Liqian, în vârstă de 58 de ani, şi-a descoperit în 1990, o excrescenţă ciudată pe ceafă, dar a ales să o ignore. Cu trecerea anilor, tumora a crescut până a ajuns la greutatea de 15 kilograme!

Liqian a fost dus la Spitalul afiliat Universităţii de Servicii Medicale din Chongging, în sud-vestul Chinei, unde i s-a extirpat tumora.

Piciorul de 70 de kilograme



Chinezul Chen Zongtao, de 29 de ani, trăieşte într-un sat îndepărtat, motiv pentru care nu şi-a permis să profite de ajutor medical.

Neoformaţia a apărut pentru prima oară pe piciorul stâng, la vârsta de 2 ani. Nu după mult timp aceasta s-a extins pe piciorul drept, acoperindu-i-l. După câţiva ani, tumora a ajuns să cântărească 70 de kilograme.

Medicii de la spitalul din Changsha, provincie din centru Chinei, au examinat tumora, însă deocamdată nu se ştie dacă se va interveni chirurgical.
Zongtao suferă de neurofibrom - o tumoră benignă ce-şi are originile la nervi.

Tumoră la buză



Gao An-ni, o fetiţă de 8 ani dintr-un sat din China, suferă de o tumoră la buza de jos. An-ni s-a născut cu această excrescenţă şi nu a primit tratament la timp, din cauza sărăciei.
În anul 2007, tatăl său a dus-o la medicii din Spitalul afiliat Colegiului Medical Gannan. Când doctorii i-au spus că operaţia de îndepărtare a tumorii, cât şi cea estetică este foarte scumpă, tatăl a decis să îşi ducă fetiţa acasă.

Tumoră de 4,5 kilograme - pe faţă

Vietnameza Lai Ti Dao a suferit de o tumoră masivă, o excrescenţă benignă, care a început de la o umflătura mică pe limbă, dar care s-a umflat de-a lungul anilor, ajungând să cântărească mai mult de o treime din greutatea ei.

Tumora îi îngreuna mersul, dezechilibrând-o, şi mânca şi vorbea extrem de greu. Tumora se extindea până la căile respiratorii, punându-i în pericol viaţa, motiv pentru care în anul 2008, o echipă de chirurgi de la Universitatea din Miami au operat-o pe Lai Ti Dao timp de 10 ore, îndepărtându-i excrescenţa ce cântărea aproape 5 kilograme.

Încă o tumoră pe faţă



Phuong, un tânăr de 27 de ani, a avut o tumoră care a început sa se dezvolte încă de la vârsta de 7 ani. Aceasta s-a extins rapid, acoperindu-i partea stângă a feţei. Deşi s-a operat de trei ori, tumora continuă să crească la loc. Recent, medicii  din localitate, dar şi cei de peste hotare, au refuzat să accepte acest caz, din cauza riscurilor pe care le implică operaţia. 

A ales să moară eutanasiată



Chantal Sébire, o profesoară pensionată din Franţa, suferea de Estesioneuroblastom, o formă rară de cancer. Ea a luptat pentru dreptul de a muri prin eutanasiere.
În anul 2000 femeia a fost diagnosticată cu această formă de cancer, refuzând orice formă de tratament, deoarece nu dorea să se supună riscului operaţiei sau medicamentaţiei.

La data de 19 martie, 2008, femeia a fost găsită moartă, în propria casă. Autopsia a dezvăluit că aceasta nu murise din cauze naturale. În sânge i s-a găsit o concentraţie toxică de Pentobarbital, substanţă care nu se găseşte în Franţa, fiind folosită la asistarea sinuciderilor.

Dede - Omul copac



Indonezianul  Dede Koswara, de 38 de ani, şi-a dobândit renumele de "Omul Copac", din cauza formaţiunilor epidermale cornoase, care se aseamănă cu scoarţa unui copac. Aceste formaţiuni cresc încontinuu, chiar dacă sunt operate. Dede Koswara a suferit recent a noua operaţie în care chirurgii i-au curăţat corpul şi membrele de aceste excrescenţe, însă medicii sunt sceptici că acestea se vor opri aici.

Doctorul Armand Gaspari de la Universitatea din Maryland este de părere că boala de piele de care suferă “Omul copac” este cauzată de un virus papilom uman (HPV), o infecţie relativ comună care cauzează în mod normal excoriaţii şi papilome de mici dimensiuni. Situaţia în care se afla Dede se datorează faptului că acesta suferă de o deficienţă extrem de rară a sistemului imunitar, deficienţă care nu permite organismului său să elimine excrescenţele cornoase care-i cresc pe piele. În acest mod, virusul infestează celulele epidermale “ordonându-le” să producă mari cantităţi de substanţă cornoasă care se acumulează în straturi cutanate al căror aspect este asemănător cu scoarţa de copac.

Oficialii Ministerului Sănătăţii din Jakarta afirmă că în prezent trăiesc circa 200 de persoane care suferă de boala “Omului copac”. Ultima sa operaţie a avut loc in luna ianuarie a anului 2009. O echipa de nu mai puţin de şapte medici chirurgi a lucrat timp de patru ore pentru a-i îndepărta lui Dede o parte din excrescenţele de pe mâini şi picioare, astfel încât acesta sa fie capabil sa se hrănească şi să meargă fără ajutor.

“Boala lui Dede Koswara este incurabila la ora actuala. Din acest motiv el are nevoie de operaţii pentru îndepărtarea excrescenţelor, la fiecare trei-patru luni, pentru ca aceste formaţiuni cresc continuu ori de câte ori le tăiem. Până în prezent am extirpat o cantitate de 13,2 kilograme de excrescenţă”, declara dr. Rachmatdinata, director la spitalului Hasan Sadikin din orasul Bandung, Insula Java.

Dede a fost infestat cu virusul papilom uman încă din adolescenta când s-a tăiat accidental la genunchi cu un topor.

Din cauza bolii sale, pe Dede l-a părăsit soţia, lăsându-i în grijă cei doi copii. Singurul său venit provine din spectacolele pe care le dă în cadrul unui circ ambulant, unde oamenii se înghesuie să plătească pentru a-l vedea pe “Omul copac”.


Tumoră gigant, extirpată la Constanţa


În anul 2007, o româncă s-a confruntat şi ea cu o astfel de afecţiune: o tumoră gigant, de 40 de kilograme. Singura şansă de a mai trăi a pacientei era amputarea piciorului pe care apăruse formaţiunea tumorală, însă operaţia a fost refuzată de toţi medicii din Capitală. Astfel, femeia a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, unde s-a efectuat operaţia.

Conform doctorului Mircea Pătruţ, pacienta, în vârstă de 29 de ani pe atunci, avea tumoră gigant la nivelul coapsei drepte., excrescenţă circulară care cuprinsese întreaga coapsă, iar membrul pelvin drept era de patru ori mai mare decît este normal.

Intervenţia chirurgicală este considerată o premieră naţională, deoarece este pentru prima dată cînd un medic român reuşeşte să facă o astfel de operaţie fără ajutorul niciunui specialist de peste hotare.

 

Mai multe articole despre:
medici boală tumori oribil top 10